انجمن صنایع لوازم خانگی ایران و انجمن علمی میکرو الکترونیک ایران تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
رویداد صنعت ریز الکترونیک با محوریت بررسی مطالب زیستبومهای مخابرات،خودرو، سلامت و لوازم خانگی از صنعت ریز الکترونیک در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد.
در این رویداد انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در راستای بومیسازی قطعات الکترونیک لوازم خانگی، تفاهمنامهای دو ساله با انجمن علمی میکروالکترونیک ایران امضا کرد.
براساس مفاد این تفاهمنامه قرار است انجمن لوازم خانگی ایران و انجمن علمی میکرو الکترونیک کارگروهی تحت عنوان «صنعت ریزالکترونیک لوازم خانگی» تشکیل دهند. این کارگروه قرار است طراحی و توسعه تراشههای ریزالکترونیک در کشور را در دستور کار قرار دهد.
همکاری و همافزایی در راستای توسعه کمی و کیفی صنعت لوازم خانگی و قطعهسازی با استفاده از ظرفیتهای موجود صنعت میکرو الکترونیک، همکاری در توسعة طراحی و تولید تراشههای ریز الکترونیک صنعت لوازم خانگی از طریق ایجاد نقشة راه مشترک از چشم انداز تا شیوههای اجرایی جهت ارائه نیازمندی اعضاء، همکاری جهت اصالت سنجی تراشههای ریز الکترونیک با هدف ارتقای کیفیت محصولات لوازم خانگی کشور از طریق تدوین دستورالعملهای لازم، همکاری در تحقیق و توسعة ساب سیستمهای الکترونیک صنعت لوازم خانگی از طریق تدوین شیوههای اجرایی و کاربری به روزترین تراشههای ریزالکترونیک با توجه به بحران موجود تأمین قطعات الکترونیک در سطح بینالمللی از جمله موضوعات این تفاهمنامه است.
عباس هاشمی، دبیرکل انجمن لوازم خانگی ایران در رابطه با این سئوال که آیا صنعت ریزالکترونیک قابلیت برطرف کردن نیاز داخلی را دارد؟ گفت: صنعت ریزالکترونیک هنوز نوپا است و در مرحله اول نمیتوان از این صنعت انتظار برطرف کردن تمام نیاز داخل را داشت. این رویداد نشانگر این است که دانش تولید تراشه ریزالکترونیک در کشور وجود دارد اما این صنعت برای تجاری شدن به کمک نیاز دارد.
او ادامه داد: برای تجاری شدن این اکوسیستم باید به زنجیره تجارت جهانی متصل شود و جایگاه خود را در دنیا پیدا کند. تحریمها کار را سخت کرده و برای بدست آوردن بازار بینالمللی باید تعامل سازنده با دنیا داشته باشیم. آن وقت میتوانیم به صورت سیستماتیک به زنجیره تجارت جهانی متصل شویم.
وی افزود: اگرچه صنعت میکروالکترونیک بخشی از ریز تراشهها را میسازد اما بخش زیادی از قطعات بنیادین لوازم خانگی وارداتی هستند.
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در این رابطه گفت: تولید قطعات یک بخش ماجرا است و بخش دیگر این است که ببینیم آیا ساخت این قطعات صرفه اقتصادی دارد؟ این همان بحث تجاریسازی است. همین حالا تعداد کشورهایی که قطعات بنیادین را کامل خودشان میسازند کم است. کشورهایی مانند تایوان که لزوما پیشرفته نیست قطعه بنیادین میسازد.
هاشمی همچنین در گفتگو با تصلا گفت: با توجه به فناوریهای جدید از جمله IOT (اینترنت اشیا) تا ۱۵ سال آینده صنعت لوازم خانگی توسعه پیدا میکند و دگرگون میشود. همکاری ما با انجمن میکروالکترونیک میتواند به توسعه صنعت لوازم خانگی با توجه به پیشرفت روز کمک کند.
وی افزود: تا امروز صنعت ریزالکترونیک فقط در دانشگاهها و مقالات بروز میکرد و تولیدکنندگان لوازم خانگی حدود ۸۰ درصد از قطعات الکترونیک خود را وارد میکنند، اما حالا صنعت ریزالکترونیک وارد رقابت شده است.
عباس هاشمی، بیان کرد: انجمن لوازم خانگی ایران بزرگترین انجمن صنعت لوازم خانگی کشور و بالغ بر ۴۰ سال است که فعالیت میکند. بیش از ۳۰۰ هزار نفر در صنعت لوازم خانگی کشور به صورت مستقیم و یک میلیون نفر به صورت غیر مستقیم شاغل هستند. این صنعت جایگاه سوم را بعد از نفت و خودروسازی از لحاظ گردش مالی دارد. گردش مالی این صنعت در کشور حدود ۶ میلیارد دلار است و نیاز ارزی این صنعت سالی حدود ۱/۲ میلیارد دلار است که انشاالله به زودی کم میشود.
وی در رابطه با عمق تولید لوازم خانگی داخلی گفت: ما در اکثر لوازم خانگی حجیم برقی حدود ۷۰ درصد عمق ساخت داخل داریم. کمترین عمق ساخت داخل در بخش تلوزیون است که حدود ۳۵ درصد قطعات ساخت داخل است. بیشترین هم مربوط به اجاق گاز است که حدود ۱۰۰ درصد قطعات را خودمان میسازیم.
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در ادامه گفت: براساس محاسبات میزان واردات لوازم خانگی کشورهای اطراف حدود ۳۴ میلیارد دلار است. این فرصت خوبی برای صنعت لوازم خانگی در صادرات محصول است. ما به طور متوسط ۳۰۰ میلیون دلار صادرات در سال داریم.
منبع: سایت خبری تصلا